V7COMBO IST DEAD Help

for the Freesat V7 HD,
Freesat V7 max,
Freesat V7 combo

Moderators: admin, Rambo, Freesat Team

prime-focus
Posts: 5
Joined: Thu Aug 11, 2016 2:35 pm
Location: Spain

V7COMBO IST DEAD Help

Postby prime-focus » Thu Aug 11, 2016 6:07 pm

I have updated the software on my v7combo. with version 6.6.16.bin.

The team then has started well, but it has been all in black, and only
has the green LED on the front.

I tried to reactivate it for usb and I renamed the file as flash.bin
I put the USB and give ok command and the receiver does nothing.
Continuous dead, and only with the green light running.
I can do to reactive my dead receiver ???

As I can update nullmodem cable, please tools and softare ???
which software version I have to install, to reactivate ??

suneth9089
Posts: 1
Joined: Thu Aug 11, 2016 4:14 pm

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby suneth9089 » Thu Aug 11, 2016 6:50 pm

hey did you connect the box and tv on HDMI cable.some time after update the box video auto change to 1080i your tV not support to it.. if u have video cable plz connect to Yellow jack back side of the box and connect to tv u get video signal.then goto system and AV settings change video 1080p. sorry for my bad english, thanx

prime-focus
Posts: 5
Joined: Thu Aug 11, 2016 2:35 pm
Location: Spain

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby prime-focus » Thu Aug 11, 2016 7:54 pm

My TV supports 1080i and 1080p perfectly, also have more receptors and they all work perfectly, but this he died.
I have running other v7combo, v7hd, v7max, v8super, and v8gold.

This v7combo, died and there is no way to update the software.
I'm trying to load the soft via nullmodem with TCOM-upg program and I can not.
The program answers initover and when I send the file, responds no JAZZ fail

rhamses
Posts: 2
Joined: Thu Aug 11, 2016 9:23 pm

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby rhamses » Thu Aug 11, 2016 9:43 pm

I have the same problem, led green and V7 Combo dead. :shock:

Feralkiwi
网站管理员
Posts: 1032
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby Feralkiwi » Fri Aug 12, 2016 7:11 am

My V7 Combo died after I deleted 3 satellites from the "Sat List" at once.
Before this the unit was reporting "Out of Space" with 3500+ TV channels and 500+ radio.
My very early (first one sold on Eliexpress) V7 HD did the same thing, died after deleting a sat from the Sat list after reporting "Out of Space"
USB restore does not work.

Note: the USB restore function only works with the "Menu" button from the V7 remote, not from the V8 remotes.

RS232 goes as far as reporting; " mem alloc size 0x2c200,peak size 0x2c400,rest len 0x1dd3e00" and then stops.

I think the memory chip has failed from use. I do 10-20 blind scans a day and I'm always changing something.
I reported this to Freesat and I'm waiting on a reply.

Owen
Dishes; 5x3m, 2.4m, 2.1m, 1.8m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. Skybox F5, F5s, V6, V8. Openbox V8 Combo, Pro, Freesat V8 Golden, Super and Angle (Sample). Freesat V7HDs and Combo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out on this forum.

rhamses
Posts: 2
Joined: Thu Aug 11, 2016 9:23 pm

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby rhamses » Fri Aug 12, 2016 1:01 pm

Here's the tutorial on how to get the cable firm

https://drive.google.com/file/d/0Bylzy8UMprixQjRIQVpvaVpwN1E/view?pref=2&pli=1

And the cable is needed:

Image

I'm still investigating. :lol: :lol: :lol:

User avatar
Rambo
Posts: 116
Joined: Mon Aug 15, 2016 8:29 am

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby Rambo » Tue Aug 16, 2016 1:13 pm

Please try to save the box by RS232.
Tool and Guide:
http://www.freesat.cn/forum/viewtopic.php?f=51&t=112&sid=0ac62e2ac35eb13092d9f27c7a5e9642

Good luck to you!
Day Day Up!

User avatar
Rambo
Posts: 116
Joined: Mon Aug 15, 2016 8:29 am

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby Rambo » Tue Aug 16, 2016 1:16 pm

Feralkiwi wrote:My V7 Combo died after I deleted 3 satellites from the "Sat List" at once.
Before this the unit was reporting "Out of Space" with 3500+ TV channels and 500+ radio.
My very early (first one sold on Eliexpress) V7 HD did the same thing, died after deleting a sat from the Sat list after reporting "Out of Space"
USB restore does not work.

Note: the USB restore function only works with the "Menu" button from the V7 remote, not from the V8 remotes.

RS232 goes as far as reporting; " mem alloc size 0x2c200,peak size 0x2c400,rest len 0x1dd3e00" and then stops.

I think the memory chip has failed from use. I do 10-20 blind scans a day and I'm always changing something.
I reported this to Freesat and I'm waiting on a reply.

Owen


Thanks Owen. we will check it ASAP.
Day Day Up!

Feralkiwi
网站管理员
Posts: 1032
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby Feralkiwi » Tue Aug 16, 2016 8:33 pm

Rambo wrote:
Feralkiwi wrote:RS232 goes as far as reporting; " mem alloc size 0x2c200,peak size 0x2c400,rest len 0x1dd3e00" and then stops.

I think the memory chip has failed from use. I do 10-20 blind scans a day and I'm always changing something.
I reported this to Freesat and I'm waiting on a reply.

Owen


Thanks Owen. we will check it ASAP.


Please find a log from the TS232 recovery attempts that failed.
Attachments
RS232 Log.zip
(1.73 KiB) Downloaded 59 times
Dishes; 5x3m, 2.4m, 2.1m, 1.8m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. Skybox F5, F5s, V6, V8. Openbox V8 Combo, Pro, Freesat V8 Golden, Super and Angle (Sample). Freesat V7HDs and Combo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out on this forum.

kataklompat
Posts: 4
Joined: Thu Aug 25, 2016 2:13 am

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby kataklompat » Fri Aug 26, 2016 12:54 pm

my freesat V7 combo stuck at (plz reset the slave STB) ready turn off the power box....plz help

pabroza
Posts: 3
Joined: Sat Aug 27, 2016 12:20 pm

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby pabroza » Sat Aug 27, 2016 12:25 pm

My freesat v7combo is dead. Green light. How can i recupered?

Lining
网站管理员
Posts: 291
Joined: Thu Aug 11, 2016 11:14 am

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby Lining » Sat Aug 27, 2016 12:40 pm

My freesat v7combo is dead. Green light. How can i recupered?

Please try to save the box by RS232.
Tool and Guide:
viewtopic.php?f=51&t=112

ngukura
Posts: 1
Joined: Sun Oct 09, 2016 7:05 pm

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby ngukura » Tue Jan 10, 2017 9:38 pm

prime-focus wrote:My TV supports 1080i and 1080p perfectly, also have more receptors and they all work perfectly, but this he died.
I have running other v7combo, v7hd, v7max, v8super, and v8gold.

This v7combo, died and there is no way to update the software.
I'm trying to load the soft via nullmodem with TCOM-upg program and I can not.
The program answers initover and when I send the file, responds no JAZZ fail

Try the procedure again after disabling all antivirus programs on your pc.

Feralkiwi
网站管理员
Posts: 1032
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: V7COMBO IST DEAD Help

Postby Feralkiwi » Tue Jan 10, 2017 11:02 pm

ngukura wrote:
prime-focus wrote:My TV supports 1080i and 1080p perfectly, also have more receptors and they all work perfectly, but this he died.
I have running other v7combo, v7hd, v7max, v8super, and v8gold.

This v7combo, died and there is no way to update the software.
I'm trying to load the soft via nullmodem with TCOM-upg program and I can not.
The program answers initover and when I send the file, responds no JAZZ fail

Try the procedure again after disabling all antivirus programs on your pc.

Hi ngukura
Does this mean that you got the RS232 program to work after disabling antivirus software and that it did not work with the antivirus working?

Owen
Dishes; 5x3m, 2.4m, 2.1m, 1.8m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. Skybox F5, F5s, V6, V8. Openbox V8 Combo, Pro, Freesat V8 Golden, Super and Angle (Sample). Freesat V7HDs and Combo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out on this forum.


Return to “Freesat V7”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest