Remote Control

for the power, AV cable,HDMI cable....

Moderators: admin, Rambo, Freesat Team

kenickie
Posts: 9
Joined: Fri Aug 26, 2016 2:54 pm

Remote Control

Postby kenickie » Fri Aug 26, 2016 2:57 pm

Hello,

I have a v8 Angel.
At the top of the remote control there are some buttons for TV control. How can i activate them. It would be nice to get rid of my TV remote and use only one.
PS: My TV brand is Philips.

Thanks in advance...

Yankee495
Posts: 118
Joined: Thu Aug 11, 2016 10:11 am
Location: USA

Re: Remote Control

Postby Yankee495 » Fri Aug 26, 2016 7:15 pm

Hold the TV power button down until it starts blinking on the Freesat remote.
Then press the button with the arrow (TV Input).
Then press the V- and point your TV remote at the Freesat remote and press the V- and you'll see the Freesat remote blink as it reads the codes.

Then press the arrow key again and press V+ and point your TV remote at the Freesat remote and press V+.
Do this for the power button too. It's a bit picky but I got mine within 10 minutes.

kenickie
Posts: 9
Joined: Fri Aug 26, 2016 2:54 pm

Re: Remote Control

Postby kenickie » Fri Aug 26, 2016 9:14 pm

Thank you very much. It worked! :D

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 2224
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: Remote Control

Postby Feralkiwi » Fri Aug 26, 2016 9:48 pm

Instructions for programming the four learning buttons, TV power, TV IN, V- and V+.

Step 1;
Press and hold TV Power button for 5 seconds until it stops flashing and is on steady
(The red light is under the Control TV Power button).

Step 2;
Press the button to be programmed once.
(Any of the four buttons, including the TV Power button.)
The steady light will now flash slowly.

Step 3;
Point remote to learn from at the learning remote, 2cm apart while pressing the button to learnt.
When learnt, the light will flash 4 times fast and go steady on again.

Step 4;
To program more buttons repeat step 2 and 3.

Step 5;
To end programming press any button outside the control TV area once.

Step 6;
Test to check all buttons are programmed.
If not working repeat programming steps.

Notes:
After 15 seconds the programming will time out and stop the light flashing. Is this happens start again.
Not all remotes have the transmitter in the center of the remote. Try moving the remote around a little.
Programming in a dimly lit or dark room may help.

Owen
Dishes; 5x3m, 2.4m, 2.1m, 1.8m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. Skybox F5, F5s, V6, V8. Openbox V8 Combo, Pro, Freesat V8 Golden, Nova, GTC, Super and Angle (Sample). Freesat V7HDs, Combo and V7s. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

User avatar
Eak_Dumnern
网站管理员
Posts: 421
Joined: Thu Aug 11, 2016 10:58 am
Location: Thailand

Re: Remote Control

Postby Eak_Dumnern » Sat Sep 24, 2016 5:58 am

Thanks, Feralkiwi

ThomasTedsmall

Remote Control

Postby ThomasTedsmall » Mon Dec 19, 2016 3:17 pm

Your best bet to get a remote control would be to contact LG to see if they still sell them for the DS325B. If they dont, they might be able to recommend alternative remotes that are suitable.

User avatar
nitix007
Posts: 90
Joined: Sat Nov 26, 2016 7:15 pm
Location: Kosovo
Contact:

Re: Remote Control

Postby nitix007 » Sun Dec 25, 2016 10:54 pm

Send from iPhone 6s using Safari!

Deggialcu
Posts: 2
Joined: Thu Dec 14, 2017 8:25 pm

Re: Remote Control

Postby Deggialcu » Thu Dec 21, 2017 2:59 pm

Someone knows of some universal control compatible with freesat V7 Hd
Regards

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 2224
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: Remote Control

Postby Feralkiwi » Thu Dec 21, 2017 10:06 pm

The Skybox and Openbox satellite receiver's remote controls also work the Freesat units.
Freesat don't sell their V8 remote on their Winsat Tech Aliexpress web site.
Other sellers do sell these remotes and searching "V8 Remote" or "V7 Remote" on Aliexpress will find these.
Note that the V8 remote will work the V7 in all normal operations, but if you need to do a forced software reload by the "flash.bin" method (pressing Menu) the V8 remote will not work this function.
This is the standard V8 Remote.
Image
This is the older remote for the V8 Pro and V8 Combo.
Image
This is the V7 remote.
Image
Dishes; 5x3m, 2.4m, 2.1m, 1.8m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. Skybox F5, F5s, V6, V8. Openbox V8 Combo, Pro, Freesat V8 Golden, Nova, GTC, Super and Angle (Sample). Freesat V7HDs, Combo and V7s. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

dannykilo17
Posts: 12
Joined: Fri Feb 09, 2018 3:47 am

Re: Remote Control

Postby dannykilo17 » Sun Feb 11, 2018 12:45 am

I sometimes have my remote go crazy and doesn't work where can i buy a replacement remote thanks.

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 2224
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: Remote Control

Postby Feralkiwi » Sun Feb 11, 2018 2:00 am

dannykilo17 wrote:I sometimes have my remote go crazy and doesn't work where can i buy a replacement remote thanks.

I looked on the Freesat's Winsat Tech site on Aliexpress and they do not have a remote listed.
This reseller has some as do other sellers on Aliexpress.
Freesat.cc website lists one.


Searching Freesat Remote on Aliexpress will find them.

Owen

This remote has programmable buttons at the top left.
You can program these to use for your TV.
This remote works both the V8 and the V7, but may not work the new GTC box.
Also this remote will not do the "flash.bin" software recovery "menu" button push on the V7 units.
There are V7 remotes on Aliexpress too.


Image
Dishes; 5x3m, 2.4m, 2.1m, 1.8m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. Skybox F5, F5s, V6, V8. Openbox V8 Combo, Pro, Freesat V8 Golden, Nova, GTC, Super and Angle (Sample). Freesat V7HDs, Combo and V7s. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

dannykilo17
Posts: 12
Joined: Fri Feb 09, 2018 3:47 am

Re: Remote Control

Postby dannykilo17 » Sun Feb 11, 2018 3:15 am

Thank you for the information


Return to “Accessories”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest